Danilović iz biračkog spiska briše 1263 glasača

0

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović naložio je brisanje lica iz biračkog spiska koja nemaju biračko pravo jer nemaju najmanje dvije godine prebivališta u Crnoj Gori.

Služba za informacione tehnologije MUP-a  dostavila je, po nalogu Danilovića, spisak 1263 lica koja su upisana u registar crnogorskih državljana nakon 16. oktobra 2014. godine, a upisana su u birački spisak.

„Uzimajući u obzir navedeni datum a shodno odredbama Ustava Crne Gore, Zakona o registrima prebivališta i boravišta, Zakona o biračkom spisku i Zakona o strancima, izvjesno je da su u birački spisak upisani i državljani Crne Gore koji nemaju najmanje dvije godine prebivalište u Crnoj Gori“, navode iz MUP- a.

Imajući u vidu  da pomenuti crnogorski državljani nemaju biračko pravo, ministar unutrašnjih poslova je naložio Direktoratu za upravne unutrašnje poslove i Službi za informacione tehnologije da nakon odgovarajućih provjera i utvrđivanja činjeničnog stanja, na osnovu navedenih podataka iz službenih evidencija, odnosno registra, po službenoj dužnosti odmah izvrše odgovarajuće promjene u registrima i u biračkom spisku.

Koordinaciono tijelo za sprovođenje obaveza u vezi sa izborima nastavlja predani rad na otklanjanju nepravilnosti u biračkim spiskovima, a MUP posebno cijeni veliki doprinos koji u ovom tijelu daju predstavnici nevladinog sektora, u konkretnom slučaju MANS-a, koji je ukazao na moguće nepravilnosti i inicirao njihovo otklanjanje.

Preuzeto sa portala Cafe del Montenegro

Komentari su isključeni.