Ministarstvo održivog razvoja u izbornom periodu znatno uvećalo izdatke za lokalnu infrastrukturu

0

Lokalni infrastrukturni radovi su jedan od najčešćih mehanizama za koje je utvrđeno da se u izbornim periodima koriste za ostvarivanje političke promocije na terenu i uticaja na izbornu volju birača, što je naročito izraženo na sjeveru države, kao veoma nerazvijenom području.

Uoči oktobarskih parlamentarnih izbora Ministarstvo održivog razvoja je kroz kapitalni budžet značajno uvećalo izdatke za lokalnu infrastrukturu, što je prikazano kroz studiju u nastavku.

U tri predizborna mjeseca, odnosno od sredine jula do sredine oktobra 2016. godine,  Ministarstvo održivog razvoja je za izgradnju lokalne infrastrukture i građevinskih objekata potrošilo oko 4,5 miliona eura, što je 58 odsto više nego što je za te namjene izdvojilo u tri i po mjeseca koja su prethodila raspisivanju parlamentarnih izbora, odnosno aprilu, maju, junu i prvom dijelu jula 2016. godine.

Prema zvaničnim podacima, od 12. jula 2016. godine, kada su raspisani parlamentarni izbori, pa do kraja jula Ministarstvo održivog razvoja je za lokalnu infrastrukturu i građevinske objekte potrošilo oko 600 hiljada eura, u avgustu je izdvojilo 1,6 miliona eura, septembru 1,8 miliona, a do 16. oktobra, kada su održani izbori, još dodatnih 460 hiljada eura. Neposredno nakon završetak parlamentarnih izbora, odnosno do kraja oktobra je potrošeno dodatnih 1,6 miliona eura.

Kompletnu studiju slučaja možete preuzeti OVDJE

Komentari su isključeni.