Privatizacija kroz stečaj

0

Ovaj izvještaj je dio projekta koji sprovodi šest nevladinih organizacija: Mreža za afirmaciju nevladinog sektora, Sigurna ženska kuća, Mogul, Stečajci u Crnoj Gori, Breznica i Udruga mladih Crne Gore.

U okviru tog projekta, Stečajci u Crnoj Gori su pratili primjenu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, od strane državnih institucija nadležnih za privatizaciju kompanija, postupak privatizacije kroz stečaj kao i sprovođenje obaveza definisanih ugovorima o privatizaciji.

Podaci za izradu ovog izvještaja su prikupljeni na osnovu informacija dobijenih od Privrednog suda, dostavljenih po zahtjevima podnijetim u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama, podataka objavljenih na internet, kao i informacija sa terena dobijenih od strane radnika i medija.

Prvi dio izvještaja sadrži informacije o institucionalnom okviru, drugi dio se odnosi na sprovođenje reformi definisanih akcionim planovima institucija, treći dio se odnosi na transparentnost procesa privatizacije, dok su u poslednjem, četvrtom dijelu, dati zaključci i preporuke.

  • Izvještaj možete preuzeti OVDJE

Komentari su isključeni.